Skip to main content
Articles al Levante-EMV

Epidèmia: llengua blava

Per Dilluns, 8 novembre, 2004desembre 11th, 2004Sense comentaris

Investigacions paral·leles demostren que la “cabra de la legión” de Bono, afectada per la malatia, podria haver contagiat greument el «talante» de Zapatero, i això ha provocat que el virus de la «llengua blava» reviscole amb una eficàcia ofensiva gairebé pandèmica

L‘epidèmia avança per tota la pell de brau. Tan complicada és la situació que fins i tot els bascos iniciaran una campanya de prevenció de la malaltia coneguda com a «llengua blava», que els podria afectar si el govern socialista a Madrid continua practicant la política de l‘estruç. Una primera versió oficial sobre la naturalesa d‘esta afecció absolutament animal, declara que l‘origen està en una granja d‘ovelles de l‘aldea d‘El Rocío, a Huelva i que afecta, sobretot, a les ovelles i a les cabres, a conseqüència d‘una complexa interacció entre l‘animal, el virus i el medi ambient, diuen els experts.

Possiblement, convertir la llengua blava, és a dir, el secessionisme lingüístic, en una malaltia crònica, sí que és producte d‘una complexa interacció d‘animals, si bé el focus primari de la malatia no el trobarem a Huelva, ni exactament a València o a Barcelona, sinó en el centre mateix de Madrid, concretament al Palau de la Moncloa. Investigacions paral·leles demostren que la «cabra de la Legión» de Bono, afectada per la malatia, podria haver contagiat greument el «talante» de Zapatero, i això ha provocat que el virus de la “llengua blava” reviscole amb una eficàcia ofensiva gairebé pandèmica, i amb una violència tan penetrant que no han sigut capaços de preveure-la ni els metges més prestigiosos especialitzats en esta mena de patiments.

Recodem ara la virulència del govern central: fa unes setmanes, Moratinos feia pública la preparació d‘una proposta en què català i valencià haurien de ser considerades, per separat, llengües oficials de la UE. La setmana passada, tot i el pacte previ amb Maragall, Zapatero insistia a presentar dues versions iguals de la Constitució Europea, en català de València, en lloc d‘una. Quina serà la pròxima recaiguda? De vegades, la recaiguda és pitjor que la malatia.