Skip to main content
Economia

«No interessa»

Per Dijous, 20 maig, 2004juny 3rd, 2006Sense comentaris

Llegisc que els bancs en Internet guanyen diners per primera vegada a Espanya. ¿És que perden alguna vegada? Ja sabem que per als accionistes dels bancs perdre és «no guanyar tant com l‘any passat». Els escriptors en Internet, els bloguers, donem moltíssim més que els bancs i, a més, ho fem gratis (i que dure). A més, els bancs en Internet no tenen un apartat per als comentaris, i això significa que tens prohibit protestar si no estàs d‘acord, per exemple, amb el tipus d‘interès que apliquen. En canvi, en els blogs el tipus d‘interès és negatiu. És més: els bancs per Internet no tenen RSS ni RDF ni similars, amb la qual cosa és impossible que ens mantinguen informats dels seus últims post. Pitjor encara: la quantitat de treballadors que tiren al carrer és proporcional als guanys per Internet. Cite:

El sistema és de llibre: RR.HH. pren bona nota de les queixes que es donen sobre un company o companya, se li crida i se li amenaça de paraula o per escrit amb l‘acomiadament. En la gran majoria dels casos, quan el company o la companya està suficientment “impressionat” se li ofereix la possibilitat d‘una “baixa pactada” sobre la base d‘una indemnització que cobrisca i sobrepasse la corresponent a un acomiadament improcedent. També s‘aclareix que l‘excés d‘indemnització està subjecte al compromís de no informar de res als representants sindicals. d‘aquesta manera, el seleccionat o la seleccionada està en el carrer, sense protecció legal o laboral de cap tipus i, per tant, sense marge a reclamar.

Dos segles de lluita sindical per a arribar a això. Sembla que els bancs estiguen desitjant tornar al joc brut i als mètodes violents, i ells els primers. Així que tampoc seria la primera vegada que salta per l‘aire una oficina de banc. Com a consumidor, em preocupa que després, quan vas a la finestreta d‘algun banc, falta plantilla, es demoren els tràmits i el tracte és pèssim. La pregunta és senzilla: ¿per què els bancs no aprofiten aquests guanys per a millorar l‘atenció personal i directa al públic en les seves respectives oficines bancàries? Per a ells, la resposta també és senzilla: no interessa.