Skip to main content
Articles al Levante-EMV

Més il·legalitzacions?

Per Dilluns, 15 setembre, 2003Sense comentaris

Al ministre de Justícia, José Maria Michavila, li hauria de fer veure algú, si és que vertaderament vol o disposa de capacitat com per a veure-ho, que les seues declaracions tan radicals de la setmana passada, en què acusava gratuïtament el PNB de “patrocinar” el terrorisme d’ETA, no aprofiten per a res. Posem que, per una d’aquelles, puguès tenir alguna espurna de raó, tot i així són expressions com a mínim poc diplomàtiques en una persona i en un govern que sempre s’ompli la boca reivindicant la pau, i que molt poc ajuden a un diàleg útil i esperançador. Cal reconéixer-ho: a nivell polític, el conflicte està ara més o menys on hi era fa ja més de vint anys. Les afirmacions del ministre podrien deixar de ser gratuïtes si es sincerara i parlara amb el cor, explicant que el seu objectiu últim és la il·legalització d’un altre partit polític, la qual cosa ens conduiria, sense la presentació de cap prova ni emparat en cap llei, a una situació extrema i perversa de no retorn, una nova etapa de feixisme actiu a l’Estat espanyol. Perquè si, en realitat, no era aquest l’objectiu que s’amagava darrere de les paraules del ministre espanyol, la única cosa que podem pensar és que es tracta d’una altra lamentable maniobra preelectoralista quan, lamentablement, està en joc la vida dels ciutadans. Des de fa un parell d’anys, la confrontació política no fa més que pujar de to, l’agressivitat dels interlocutors augmenta i els ponts de comunicació són destruïts. És sorprenent, a més, que políticament empitjore tant el conflicte en una etapa com aquesta, en la qual s’han creat tantes associacions pacífiques en Euskadi per tal de promoure solucions. On es troben els proclamats èxits de la política antiterrorista quan els assassinats continuen i els dos partits en el poder, PP i PNB, que haurien de col·laborar, no fan més que barallar-se?