Skip to main content
Articles al Levante-EMV

Mapes

Per Dimecres, 5 febrer, 2003abril 26th, 2006Sense comentaris

Terror dona veure últimanent tants mapes del món en la televisió, on els estats són marcats amb colorins com porcs que van al matament segons la seua posició respecte a l‘insistit conflicte d‘Irak, interés absolutament creat i “made in EEUU”. Lacojuntura ens recorda anys terribles del segle passat. La insolent dissencció del planeta a través dels mapes exhibits en els televisors de tot el món és, en definitiva,l‘evidència de què vivim una situació prebèl.lica. Terror fa comprovar que així com Franco i Mussolini recolzaren Hitler durant la Segona Guerra Mundial, erigint una pseudodemocràcia reblerta d‘autoristarisme, Aznar i Berlusconi —animats per Blair— recolzen Bush sense oposar ni un sol “però”.
El país que hereta el paper protagonista són els EUA, i el seu president realitza una perfecta adaptació a la idea nazi de l‘”espai vital”, que Hitler llavors posà en pràctica, si bé ara la “vitalitat” depén del control del petroli i de l‘èxit militar amb el qual es guanyen vots en sa casa. Després d‘Afganistan i d‘Irak, quin serà el pròxim país sentenciat com a “terrorista”? Per contra, Alemanya i França, es mantenen ara cautes, “aliades” i oposades a la intervenció en territoris àrabs. Una vegada més, un conflicte internacional demostra que la Unió Europea és un mirall de miratges, i que el seu mapa s‘esquinça amb la mínima tensió de forces, afavorida per la invisible intel.ligència de polítics com Aznar o Berlusconi, que semblen terriblement feliços amb el seu lamentable paper seguidista d‘actors secundaris.
¡Però si ni tan sols els donaran l‘Oscar de rebaixar-los el preu del barril de cru! El que hauria d‘invadir Bush és Galícia, així podria emportar-se pacíficament tot el cru del Prestige, que allí contamina i els EUA necessiten. Entenc, però, que no es el mateix fer fora a Saddam que a Fraga. Aquest últim resulta més difícil.