Enviar «Qui vulga refranys...» a un contacte

Enviar còpia de l’apunt titulat «Qui vulga refranys...» a un contacte

* Required Field


Separate multiple entries with a comma. Maximum 2 entries.Separate multiple entries with a comma. Maximum 2 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...

6 comentaris a “Qui vulga refranys…

 • 10/27/2010 at 1:30 pm
  Permalink

  Josep, moltíssimes gràcies. Per a mi és com un regal inspirar escrits com el teu.

  Sobre la qualitat del material… jo només faig d’altaveu, de cronista, de sintetitzador d’unes dades que, a pessigadetes, m’heu fet arribar a casa meva. Espero saber-lo esprémer més encara i seguir-vos oferint més dades d’anàlisi i curiositats. Moltes curiositats.

  Qui no vulga pols, que no vaja a l’era és un proverbi fantàstic. Sorprenent, però un bon mereixedor a les llaors de refrany més popular de la llengua catalana.

  Recomana prudència, no ficar-se on no et demanen o on no hi has perdut res. Un bon consell, oi?

  Tota una altra història són els refranys que jo englobo dins la paremiologia psicològica: pensaments negatius que repetim i repetim. Que ens repetim i ens repeteixen i que tenen uns efectes devastadors en la nostra personalitat i actuacions. Ja en parlarem més d’aquest tema que només enceto aquí.

 • 10/27/2010 at 2:43 pm
  Permalink

  Me’n ve un al cap que vaig aprendre fa poc de gent de la Terra Alta. Neteja i bons modals, obren portes principals. Crec que també diu molt del que som com a país. Felicitats a Victor Pàmies per la seua iniciativa.

 • 10/27/2010 at 6:55 pm
  Permalink

  Sí, Víctor, no és un mal consell, depenent sempre de les circumstàncies, és clar. Com tot. Per alguna cosa serà que ha passat de generació en generació. Seguiré de prop les conclusions i curiositats que aniràs –espere– penjant al blog. I, per cert, tinc ganes de saber quines són aquestes “perletes” de les quals parlaves als comentaris del teu apunt d’avui. Salut!

 • 10/27/2010 at 7:03 pm
  Permalink

  El de les portes principals es diu també en castellà. No sé si hi ha interferència o tradició comuna.

  Josep, sempre dic que arribar a publicar entre l’1 i el 10 d’octubre els 10 refranys més populars només era la punta de l’iceberg de tot el treball que hi ha al darrere.

  Les dades que he rebut són sensacionals i no vull deixar perdre l’oportunitat de treure’ls tot el suc possible.

 • 10/27/2010 at 7:19 pm
  Permalink

  Jo no vaig enviar cap refrany, quan Víctor ho demanava, però ara, llegint la teua reflexió, em ve al cap que per unes coses o per altres, no avancem, no traiem el cap com a poble: “A l’hivern per la moquita i a l’estiu per la calor, la meua Maria Rosa sempre porta mocador”.

 • 10/28/2010 at 12:59 pm
  Permalink

  Quina gràcia aquesta dita. No la coneixia. Pobra Maria Rosa.

Commentaris tancats.