- Salms - https://www.porcar.net -

«Pucherazo histórico» (II)

Confirmat. [1] De tupinada n’hi ha, i molt més que indicis. Hi ha «proves [2]». Així ho ha expressat Iniciativa Internacionalista en un comunicat [3] en el qual parla de «pucherazo histórico». Només calia veure ahir la llista de denúncies, queixes i anomalies que els votants havien anat comunicant via Twiter [4]. Pel que fa a les comarques valencianes, als 100 vots trascolats a la ciutat Castelló (i Nules, Manises, Gandia, Alacant…), que avançava ahir ací mateix [5], s’afegeixen ara noves reclamacions a Benicarló i també a Benicàssim, on hi ha 161 vots afectats. «Hi ha votants que ens han dit que, després d’haver depositat el vot, en ocasions amb tota la família, en l’acta o en les dades del MIR [6] hi apareix la xifra de zero vots per a II», s’afirma al comunicat. La formació política ha qualificat de «més que sospitosos» els resultats obtinguts als Països Catalans, perquè molts ciutadans diuen haver votat II i després no hi han aparegut computats els seus vots a les actes. El comunicat explica que «el vot blanc i nul als Països Catalans és exagerat». I ho és? Hi apuntaré només un càlcul: gairebé el 20% dels vots en blanc de tot l’Estat (220.000) s’han registrat a Barcelona  (41.000), i en són molts més si comptabilitzem els Països Catalans. De fet, si sumem els vots en blanc [7] del Principat (57.450), País Valencià (20.400) i les Illes (4.760), conformen més del 40% de vots en blanc de tot l’Estat. I això sense comptar Euskadi o Galícia, on també s’han registrat irregularitats.

Parlem aleshores d’un veritable desencant traduït en vots blancs, quan el desencant, a les nostres comarques, sovint es tradueix en meninfotisme i no anar a votar? O parlem de transvasament, d’emblanquinat de vots i d’un ús del desencant com a maquillatge de la presumpta tupinada? No sé si l’adjectiu adient és «exagerat», però sens dubte són xifres considerables i ben sospitables, i caldria investigar-ho (Rubalcaba [8] no ho farà!) per saber si això respon a veritables accions de vot (!) o a una tupinada monumental. A Zentik [9], basant-se en les mitjanes i desviacions típiques en relació a comicis anteriors, han fet un primera aproximació matemàtica al possible frau [10] i conclou: «Estos datos muestran claras anomalías estadisticas a las que falta encontrar la razón. Si los votos nulos pueden ser una anomalía natural choca que se situen en Castilla, Paisös Catalans y en una provincia limítrofe a Euskadi». I hi afegeix: «El dato más destacable de este análisis por lo tanto, son los votos blancos. Una anomalía que tiene mucha importancia: los votos nulos pueden ser analizados en la Junta Electoral. Pero los votos blancos son automáticamente destruidos después del recuento, y no pueden ser analizados a posteriori». Porte tot el sant matí telefonant a la Junta Electoral de Castelló per a poder confirmar les reclamacions o denúncies.

Actualització migdia:
Vilaweb ho acaba de penjar [11]
El web català d’II [12] també ho explica

Actualització nit:
I un altre comunicat: [13] «Quan tinguem tota la informació estarem en condicions de valorar la possibilitat, que a hores d’ara no descartem, d’impugnar les eleccions europees en el conjunt de l’Estat Espanyol. En qualsevol cas tenim ja elements més que suficients per denunciar-les políticament».