- Salms - https://www.porcar.net -

Els guardaagulles ?

Com era d‘esperar, comencen a florir les comptabilitats, els precedents, les estadístiques, les perplexitats i també les primeres vacil·lacions [1]. I sembla que, efectivament, a la fusta hi havia corcons. I no pocs. Resumint el que ens regalen hui els periodistes:

1) el sistema de seguretat de la línia 1 és 40 vegades [2] més barat que el que evita accidents (certament carísism per 105 kms. de línia, però relativament econòmic en el tram subterrani, set milions d‘euros, és a dir, 33 milions menys dels que la GV s‘ha gastat en rebre al Papa);

2) En desembre de 2003, un maquinista denuncià l‘excès de velocitat amb què els trens solien passar per la curva i la empresa gestora de la GV contestà amb la col·locació d‘un senyal de velocitat;

4) La línia suporta 19 milions de desplaçaments a l‘any;

3) El problema ja no és que no tinguen sistemes de frenada instantània (ATP). Resulta que als 7 kms. subterranis de la línia 1 hi ha un total de 9 revolts [3] que ni tan sols disposen de balisament de frenada automàtica (FAP).

4) En tres anys, Ferrocarrils de la Generalitat ha patit 85 accidents [4] (que suposa una mitjana d‘un accident cada 10 dies), una xifra alarmant i molt superior al de la resta d‘autonomies.

5) Els mecànics de FGV denuncien la falta de recanvis [5] per a les màquines: «El problema- añade- es que las piezas que se colocan son piezas no probadas que incluso podrían estar averiadas. ¿Quien sabe? Y nadie prueba los trenes antes de entregarlos como se hace en cualquier taller con un coche».

6) Maquinistes d‘altres ciutats fan el doble i el triple de pràctiques [6] que els de València.

7) Incongruències d‘algunes informacions [7], no sé si a compte del periodista o de la font d‘informació. La caixa negra demostra que la palanca manual de frenada s‘activa 3 segons abans de l‘accident: «La palanca supuestamente fue accionada por el maquinista, aunque no se descarta que lo hiciera la interventora, ya que se desconoce si viajaba en alguno de los vagones de pasajeros o en la cabina». Vagó o cabina? Això no se pot saber?