- Salms - https://www.porcar.net -

De la bota al botelló

l‘autoritat, poc competent, ha decidit enguany que el Casal del Vi de les festes de la Magdalena de Castelló s‘esdevinga un botelló per a adolescents —que és com l‘ajuntament a voltes tracta a la ciutadania—, però no exactament en un d‘aquells botellons que ara està de moda convocar gràcies a missatges per mòbil o correu electrònic, sinó en un botelló oficialment programat amb el vist i plau de les autoritats festívoles: el Casal del Vi. Van a menys les diferències entre el botelló que els joves castellonencs (imitant altres ciutats d‘espanya) han convocat per al dia 24 a l‘esplanada de l‘auditori de Castelló i el botellons reglamentaris que es produiran al Casal del Vi. I dic que les diferències són mínimes perquè ja és oficial que, si no estàs en la barra, el vi del “mesón” serà servit en recipients de plàstic per a evitar, diuen, certs incidents.

Així que, entre beure‘t al Casal un bon Penedès per 20 euros en un poalet i beure‘t el mateix Penedès, però del supermercat, per 6 euros en un poalet a l‘esplanada de l‘auditori, la diferència és escandalosament econòmica. d‘ambient, de gent fent festa, no en faltarà. Per això, l‘any vinent, l‘ajuntament podria evitar-se muntar el seu Mesón del plàstico i directament enviar als mòbils dels castellonencs el missatge “Botelló diari al Parc de Ribalta, passa-ho!”. Seria també més popular; els pobres captaires, cada dia més a la capital de La Plana, podrien unir-se a la Festa Plena. Vítol!

Les casetes del vi, com la Romeria, és un dels actes més participatius. Si l‘ajuntament vol augmentar la seguretat, per a què collons paguem una Policia Local? Per cert, l‘organització comprarà 300.000 poalets de plàstic. Quin bon negoci per a l‘empresa adjudicatària, eh?