- Salms - https://www.porcar.net -

Epidèmia: llengua blava

Investigacions paral·leles demostren que la “cabra de la legión” de Bono, afectada per la malatia, podria haver contagiat greument el «talante» de Zapatero, i això ha provocat que el virus de la «llengua blava» reviscole amb una eficàcia ofensiva gairebé pandèmica

L‘epidèmia [1] avança per tota la pell de brau. Tan complicada és la situació que fins i tot els bascos iniciaran una campanya de prevenció de la malaltia coneguda com a «llengua blava» [2], que els podria afectar si el govern socialista a Madrid continua practicant la política de l‘estruç. Una primera versió oficial sobre la naturalesa d‘esta afecció absolutament animal, declara que l‘origen està en una granja d‘ovelles de l‘aldea d‘El Rocío, a Huelva i que afecta, sobretot, a les ovelles i a les cabres, a conseqüència d‘una complexa interacció entre l‘animal, el virus i el medi ambient, diuen els experts.

Possiblement, convertir la llengua blava, és a dir, el secessionisme lingüístic, en una malaltia crònica, sí que és producte d‘una complexa interacció d‘animals, si bé el focus primari de la malatia no el trobarem a Huelva, ni exactament a València o a Barcelona, sinó en el centre mateix de Madrid, concretament al Palau de la Moncloa [3]. Investigacions paral·leles demostren que la «cabra [4] de la Legión» de Bono, afectada per la malatia, podria haver contagiat greument el «talante» de Zapatero, i això ha provocat que el virus de la “llengua blava” reviscole amb una eficàcia ofensiva gairebé pandèmica, i amb una violència tan penetrant que no han sigut capaços de preveure-la ni els metges [5] més prestigiosos especialitzats en esta mena de patiments.

Recodem ara la virulència del govern central: fa unes setmanes, Moratinos feia pública la preparació d‘una proposta [6] en què català i valencià haurien de ser considerades, per separat, llengües oficials de la UE. La setmana passada, tot i el pacte previ amb Maragall, Zapatero insistia a presentar dues versions iguals de la Constitució Europea, en català de València, en lloc d‘una. Quina serà la pròxima recaiguda? De vegades, la recaiguda és pitjor que la malatia.